Deze vraag krijgen we best vaak. In eerste instantie lijkt het vreemd dat dit niet kan. Maar er is een goede reden voor: herleidbaarheid. Om ervoor te zorgen dat je altijd makkelijk kunt achterhalen welke meetinstellingen er horen bij de meetdata kun je een aantal instellingen van een cluster niet meer aanpassen.

Cluster Configuratie

De meetperiode is nog aan te passen maar de meetmethode niet meer (grayed out radio knoppen).

Alle meters die in hetzelfde cluster hangen hebben dezelfde instellingen. Wanneer je de meetinstellingen toch wil aanpassen kun je simpelweg een nieuw cluster aanmaken. In dit nieuwe cluster kun je vervolgens nieuwe trillingsnormen en veiligheidsfactoren toewijzen.

Sommige projecten beginnen bijvoorbeeld met een nul-meting waarbij je net andere instellingen hebt dan tijdens de echte metingen. Dan maak je dus eerst een cluster aan voor de nulmeting. Zodra de echte werkzaamheden beginnen verplaats je de meters virtueel naar het nieuwe cluster. Maar fysiek blijven ze natuurlijk op dezelfde plek.